Nytt kök – efter deppig vattenläcka

Planen var inte att renovera köket våren 2022 men en stor vattenläcka, orsakad av hantverkare, gjorde att vi fick tänka om. Läckan totalförstörde nämligen vårt kök (plus några golv på övervåningen) och när vi ändå tvingades riva tak, väggar och golv insåg vi att det var lika bra att lyfta hela köket när vi ändå höll på. Särskilt då hantverkarnas försäkring stod för stora delar av kostnaden.

Det blev en enda röra ett tag, eftersom vi renoverade allt samtidigt. Yttertak, innertak, fuktskadade golv, kök – allt behövde bli klart innan sommarens kursstarter och huset var stundtals fullt av hantverkare.

Men, det gick ändå och generösa gåvor från privata donatorer gör att vi nu har ett funktionellt och vackert kök. Vi har också fått ny kyl och frys och en stor fin spis.

Bilden ovan är tagen under sommarkursen ”Feministiskt och antirasistiskt sommarläger” och visst är den lite lik en bild från förr? (På bilden; Tjia Torpe och Peter Mosskin som lagade vegansk mat hela kursveckan, samt gästföreläsare Micha Camara Sylvan och kursledare Lina Muktar Mohageb.)