Om Stiftelsen

"Jag kom till Fogelstad som ett ingenting - och cyklade härifrån som en människa"

INITIATIVET SOM BLIR EN STIFTELSE OCH EN FOLKRÖRELSE

Den 24 maj 2019 är det hundra år sedan den kvinnliga rösträtten klubbades i Sverige och det blev startskottet för att kvinnor på fler och fler sätt skulle kunna delta i det politiska och offentliga samtalet, ta politiska uppdrag och på riktigt kunna börja driva jämställdhetsfrågor. Mängder av de kvinnor som engagerade sig, som tog de första politiska uppdragen och som på olika sätt stödde kvinnosaken som det kallades på den tiden var knutna till den Kvinnliga Medborgarskolan i Fogelstad och huset Lilla Ulfåsa.

När Charlotte Signahl såg att Lilla Ulfåsa var till salu startade hon ett initiativ som bland annat har blivit den här stiftelsen. En stiftelse som vill köpa fastigheten och stötta feministiska rörelser.

För att få in tillräckligt med kapital för att finansiera köpet pågår en mängd insamlingsaktiviteter. Bland annat säljs symboliska byggstenar.

Mer information om stiftelsen, vilken verksamhet utöver fastighetsförvalning som kommer att kunna stöttas med mera kommer att komma. Nu är fokus insamling för att att köpa Lilla Ulfåsa.

Invigningstal vid Årsmötet av Charlotte Signahl: